Meer informatie:

-Als beeldend kunstenaar heb ik er jaren over gedaan om het vertrouwen in tekenen te ontwikkelen en mijn eigen teken(creatieve) stijl te leren herkennen. De aantal stappen die ik daarvoor nodig had zal ik ook met jullie delen.

 -Daarnaast deel ik de kennis over verschillende tekenstijlen en gaan we er ook deels mee werken aan de hand van eenvoudige en praktische oefeningen. Intuïtief tekenen, aldus op gevoel, is de belangrijkste leidraad waarbij we ook de kunsten van het realistisch tekenen zullen aanstippen.

 -Samen bespreken we regelmatig de tekenwerken. En vanuit daar kom je meer te weten bij welke tekenvorm je het meest vrij bij voelt. Ook leer je hierbij meer over jezelf oftewel dichter bij jezelf te komen en helpt het je na te denken over hoe jij op dit moment in het leven staat. En wat je daar, als het nodig is aan zou kunnen veranderen.

– Tussen de 1ste en 2de les ontvang je ook ‘huiswerk’ mee om in tussentijd te oefenen aan je creatief proces.

Nog even op een rijtje

  • Door te oefenen, bouw je zelfvertrouwen op omdat iets wat je dacht niet te kunnen nu meer werkelijkheid wordt.
  • Je maakt je hoofd leeg en komt dichter bij je hart. Dat is natuurlijk een heerlijk gevoel!
  •  Je leert welke tekenvorm/stijl het beste bij jouw aansluit en kan hierbij de deuren openen om te weten hoe belangrijk (welke rol) het creatieve proces voor je betekent (en daarna kan handelen).
  • Je leert je intuïtie en creatieve kant beter te herkennen, dat weer zijn vruchten zal afwerpen in je dagelijkse leven waarin je deze creativiteit kan inzetten.
  • Je leert het verschil tussen wat een creatief werk is of een kunstwerk. Dit kan je op weg helpen meer diepgang in je werk te creëren. En daarbij je eigen identiteit oftewel je eigen uniekheid zichtbaarder te maken.
  • Het werk dat we gaan maken stemmen we af op het materiaal waarbij je het fijnst mee werkt, dat is voor iedereen anders. Tevens wordt er ook aandacht besteedt aan het formaat. De een werkt graag klein de ander groot. Zodat er een goede doorstroom is en geen belemmeringen in het creatief proces.
  •  Samenwerken en delen met elkaar, we kunnen van elkaar leren en elkaar motiveren.