Meer informatie:

Les 1: Als beeldend kunstenaar heb ik er jaren over gedaan om kennis op te doen en mijn eigen teken(creatieve) stijl te leren herkennen, de aantal stappen die ik daarvoor nodig had zal ik ook met jullie doorlopen. Daarnaast leer ik je met verschillende tekenstijlen te werken aan de hand van simpele en praktische oefeningen, zo bouw je je kennis, vaardigheden en vertrouwen op.

Les 2: Ik geef je tips en bevindingen wat mij in de eerste les is opgevallen bij je tekeningen en vanuit daar kom je te weten welke stijl(en) het beste bij jouw past. Ook leer je meer over jezelf oftewel dichter bij jezelf te komen en om je te helpen nadenken over hoe jij op dit moment in het leven staat en wat je daar, als het nodig is, aan zou kunnen veranderen.

Tevens in beide lessen leer ik je om in de voetsporen te staan van een kunstenaar en het verschil te herkennen tussen creatief werk en een kunstwerk.

Nog even op een rijtje:

  • Door basis-oefeningen te doen, bouw je zelfvertrouwen omdat iets wat je dacht niet te kunnen nu wel gedaan wordt en voor je neus komt te liggen.
  • Je leert je intuïtie beter te herkennen, dat weer ten goede zal komen in je dagelijks leven.
  • Je maakt je hoofd leeg. Dat is natuurlijk een heerlijk gevoel!
  •  Je leert welke tekenstijl het beste bij jouw aansluit en met deze handvaten heb je de belangrijkste basis in huis om zelfstandig verder aan de slag te gaan.
  • Je leert het verschil tussen wat een creatief werk is of een kunstwerk. Ik geef handvaten waardoor je ervaart om een ‘echt’ kunstwerk te maken en aldus in de voetsporen van een kunstenaar te staan.
  • Het werk dat we gaan maken stemmen we af op het materiaal waarbij je het fijnst mee werkt, dat is voor iedereen anders. Tevens wordt er ook aandacht besteedt aan het formaat. De een werkt graag klein de ander groot. Zodat er een goede doorstroom is en geen belemmeringen in het creatief proces.
  •  Samenwerken en delen met elkaar, we kunnen van elkaar leren en elkaar motiveren.